Vacatures bij Vlot Solutions

Momenteel hebben wij de volgende openstaande vacatures:

Customer Support Medewerker

Jouw rol

Support Engineer

Voltijd

Medior

Wat we bieden

Opleidingen en training

Flexibele werktijden

Laptop

Reiskostenvergoeding

Servicegericht, enthousiast en klantgericht én op zoek naar een uitdagende baan in een dynamische IT-werkomgeving? Dan zoeken wij jou!

Jouw rol

Wat ga jij doen? 

Als Customer Support medewerker is jouw belangrijkste focus een tevreden eindgebruiker die optimaal gebruik kan maken van onze software en applicaties. Je voelt je thuis in het ondersteunen van de gebruikers en gaat complexe incidenten niet uit de weg. Je ondersteunt gebruikers bij vragen en problemen telefonisch en per mail, maar bij voorkeur via het ServicePortaal. Jij zorgt er door jouw servicegerichte houding niet alleen voor dat klanten goed geholpen worden, maar bovenal dat zij zich ook echt goed geholpen voelen. 

Voor onze klanten ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot de applicatie of bij incidenten. Je bewaakt, analyseert en handelt deze incidenten zelfstandig af volgens de afgesproken richtlijnen. Daarnaast werk je ook mee aan projecten om onze dienstverlening en interne processen te optimaliseren. 

Kortom een super veelzijdige job, want ons klantenbestand is heel divers: kleine en grote organisaties met eenvoudige tot gecompliceerde IT-omgevingen. Dit betekent dat het belangrijk is dat jij in staat bent om het overzicht te bewaren op status en voortgang van de lopende meldingen en hier ook regelmatig over communiceert met de verschillende stakeholders. Jij bent een belangrijke schakel binnen onze organisatie, omdat jij weet wat er speelt bij jouw klanten. Naast de directe collega’s van het Customer Support- en Consultancyteam, schakel je ook regelmatig met de collega’s van het ontwikkelteam. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Je start je dag met een kop koffie of thee en het doornemen van de binnengekomen tickets maar ondertussen kunnen ook de eerste nieuwe meldingen van klanten al binnenkomen. Tijdens de dagstart met het hele team bespreken we of er teamleden zijn die assistentie nodig hebben bij een melding en welke uitdagingen er liggen. 

Je houdt de hele dag het overzicht over alle meldingen en probeert alle klanten te helpen met de vragen die zij hebben, deze kunnen zowel functioneel of wat meer technisch zijn. Je luistert, vraagt door en zorgt dat je begrijpt en analyseert waar het probleem zit. Je stelt prioriteiten en past daarop je dienstverlening aan. Als jij er niet uitkomt zet jij je vraag door naar de 2e lijn en houd je de klant op de hoogte over de voortgang.  

Aan het einde van de dag kijk jij tevreden terug, je hebt samen met jouw collega’s gezorgd voor een hoge klanttevredenheid wat terug te zien is op het digitale dashboard in het serviceportaal. 

Jouw profiel

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met tenminste een afgeronde HAVO, MBO of HBO opleiding. Enige werkervaring in een vergelijkbare functie is een pre, maar geen vereiste. Daarnaast ben jij minimaal 32 uur beschikbaar en als je in de buurt van Rotterdam woont is dit mooi meegenomen.  

Herken jij je naast bovenstaande eisen in de onderstaande eigenschappen? Dan ben jij de ideale collega voor ons!

 • Je bent een teamspeler die makkelijk kennis en informatie deelt met anderen, maar ook prima in staat om zelfstandig te werken; 
 • Je bent enthousiast, positief ingesteld, creatief en oplossingsgericht;
 • Je bent klant- en servicegericht en neemt hierin ook jouw verantwoordelijkheid; 
 • Je bent leergierig, staat open voor nieuwe dingen en hebt affiniteit met IT;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal. 

Wat we bieden

Wat krijg je hiervoor terug? 

Wij bieden jou een uitdagende, dynamische functie, waarin jij je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen en ons helpt om onze klanten nog beter te bedienen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij: 

 • Een prima marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Een uitstekende variabele beloningsregeling 
 • Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding
 • Laptop
 • Gemotiveerde collega’s, een hecht team en een informele werkomgeving met een open sfeer
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten

Over ons

VLOT Solutions is een dynamische organisatie die in 1985 is begonnen met het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelen branche, waarin wij marktleider zijn. Met de opgedane ervaring binnen deze bedrijven zijn oplossingen ontwikkeld voor ordermanagement en declaratie, inkoop- en voorraadbeheer, elektronisch cliëntendossier, ketenlogistiek en prestatie- en procesmanagement.

VLOT Solutions staat voor kwalitatieve, doordachte en gebruiksvriendelijke software voor de medische hulpmiddelen branche. Ons doel is het administratief en procesmatig ontzorgen van onze gebruikers zodat zij plezier houden in datgene waar zij mee bezig zijn.

De 22 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn bij VLOT Solutions ondersteunen dagelijks circa 270 ondernemingen en helpen meer dan 1500 gebruikers in het gebruik van onze toepassingen. Onze klanten zitten voornamelijk in Nederland, maar zijn ook operationeel in België, Curaçao en Duitsland.  

De organisatie van VLOT Solutions kenmerkt zich door korte lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden. De organisatie bestaat uit een sales- en marketingafdeling, een softwareontwikkelafdeling en een customer-serviceafdeling. 

VLOT Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), een sterk groeiende IT-dienstverlener met bedrijven verspreid over Europa en gespecialiseerd in het leveren van branche specifieke software-oplossingen. TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. en Topicus.com Inc. is op haar beurt onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI), het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld in Vertical Marktet Software. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je sollicitatie met een cv naar gvos@vlotsolutions.nl

Software Engineer

Jouw rol

Software Developer

Junior, Medior, Senior

Voltijd

Wat we bieden

Opleidingen en training

Thuis werken

Met jouw expertise bijdragen aan betere zorgautomatisering. Dat is wat jij gaat doen als Software Engineer bij Vlot Solutions. 

Jouw rol

Als Software Engineer werk je mee aan de ontwikkeling van zowel onze standaard producten als maatwerk oplossingen. Je werkt in dit team nauw samen in je eigen SCRUM-team, maar ook met jouw collega’s van productmanagement, customer support en consultancy. Op deze manier kan jij direct een bijdrage leveren aan klanttevredenheid en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen!

Wij verwachten namelijk van jou dat jij ook functioneel meedenkt bij het ontwerpen van oplossingen. Jij als Software Engineer bent betrokken in het hele scrumproces, dus ook in de ontwerpdiscussies. Jij schrikt niet van deadlines, want veel taken voer je uit aan de hand van een strakke planning waar deadlines voor releases een grote rol kunnen spelen.

Als persoon vind jij het prettig om te werken in een organisatie met een open cultuur en hecht team, waar onderling respect als basis voor de samenwerking hoog in het vaandel staat. 

VLOT Solutions is al 30 jaar marktleider in het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelenbranche. Denk hierbij aan software voor orthopedische bedrijven, apotheekleveranciers en haarwerkers. Onze applicaties strekken zich uit over verschillende functionele gebieden zoals patiëntendossiers, ordermanagement, facturatie & declaratie, productieplanning en (keten)logistiek. Wij werken o.a met Delphi, C#, .NET en Clarion. Clarion is een RAD (Rapid Application Development) omgeving gebaseerd op de eigen Clarion-taal en SQL databases. We gebruiken een krachtig ontwikkelplatform voor webapplicaties, gebaseerd op LUA.

Wij onderscheiden ons door ons specialisme en onze branche specifieke kennis. Wij begrijpen onze klanten en kennen de markt. En het belangrijkste is dat we dit zo willen houden en daar hebben wij jou voor nodig!

Jouw profiel

Dit is wat jij gaat doen:  

 • Je werkt aan de doorontwikkeling van onze applicatie en weet slimme innovaties te implementeren. 
 • Je maakt de juiste vertaling van de functionele vragen en eisen van onze klanten. Zowel je ontwerp als de technieken die je inzet, sluiten hier naadloos op aan. 
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de onderwerpen op onze roadmap. 
 • Je werkt in een SCRUM-team van ervaren ontwikkelaars. 
 • Je ontwikkelt, test, lost bugs op en documenteert de oplossingen die je bedenkt en ontwerpt. 
 • Je bewaakt en verbetert de softwarekwaliteit op basis van actuele standaardenWat vragen wij van jou?
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau (richting IT);
 • Enige jaren werkervaring als Software Developer is een pre, maar absoluut geen vereiste!
 • Jij bent een teamspeler, maar kunt ook prima zelfstandig werken;
 • Je bent analytisch, flexibel en resultaatgericht en in staat om in integratiepatronen te denken. 
 • Jij schakelt en communiceert makkelijk op verschillende niveaus (denk aan eindbeslissers, ontwikkelaars, gebruikers en beheerders). 
 • Jij bent bij voorkeur 40 uur, maar minimaal 32 uur per week beschikbaar. 

Wat we bieden

Wat krijg jij terug voor jouw inzet? 

Wij bieden jou een uitdagende functie waarin jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij:  

 • Een prima marktconform salaris;
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding voor de dagen die je naar kantoor komt en een thuiswerkvergoeding voor de dagen die je vanuit huis werkt;
 • Laptop;
 • Gemotiveerde collega’s en een open sfeer; 
 • Mogelijkheden voor persoonlijke groei & ontwikkeling;
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten. 

Over ons

VLOT Solutions is een dynamische organisatie die in 1985 is begonnen met het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelen branche, waarin wij marktleider zijn. Met de opgedane ervaring binnen deze bedrijven zijn oplossingen ontwikkeld voor ordermanagement en declaratie, inkoop- en voorraadbeheer, elektronisch cliëntendossier, ketenlogistiek en prestatie- en procesmanagement.

VLOT Solutions staat voor kwalitatieve, doordachte en gebruiksvriendelijke software voor de medische hulpmiddelen branche. Ons doel is het administratief en procesmatig ontzorgen van onze gebruikers zodat zij plezier houden in datgene waar zij mee bezig zijn.

De 22 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn bij VLOT Solutions ondersteunen dagelijks circa 270 ondernemingen en helpen meer dan 1500 gebruikers in het gebruik van onze toepassingen. Onze klanten zitten voornamelijk in Nederland, maar zijn ook operationeel in België, Curaçao en Duitsland.  

De organisatie van VLOT Solutions kenmerkt zich door korte lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden. De organisatie bestaat uit een sales- en marketingafdeling, een softwareontwikkelafdeling en een customer-serviceafdeling. 

VLOT Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), een sterk groeiende IT-dienstverlener met bedrijven verspreid over Europa en gespecialiseerd in het leveren van branche specifieke software-oplossingen. TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. en Topicus.com Inc. is op haar beurt onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI), het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld in Vertical Marktet Software. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je sollicitatie met een cv naar gvos@vlotsolutions.nl